-->

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПВЦ ПРОФИЛИ КЛАС А И ЗАЩО ТОВА Е ВАЖНО

Идеалната основа за да имаме висококачествена ПВЦ дограма са първокласните профили. Дебелините на стените са решаващи фактори за експлоатационните характеристики на даден прозоречен профил - поради това те играят важна роля в приложимите стандарти, норми и указания. Например европейският стандарт DIN EN 12608 прави разграничение между различни класове на дебелината на стената за ПВЦ профили за прозорци и врати.

 

пвц-дограма-века-клас-а-варна

пвц-дограма-века-варна-здравина-клас-а

 

Изискванията към профилите от най-високия клас на качество, клас А, са особено строги: за външните стени на тези профили е предписана дебелина от 3 mm (допустимо отклонение от 0,2 mm), което означава стени, които са с 10 % по-дебели, отколкото при клас В. Дебелината на стените във фалца и в зоната на фалца е с 10 % по-голяма.

 

При стените в зоната на фалца и свързване тази разлика в качеството е още по-ясно изразена - над 20 %. Във взаимодействие с външните стени те са от решаващо значение за структурната цялост на профила, т.е. гарантират, че няма да има изкривяване или деформация на прозоречния профил, като по този начин се гарантира сигурен монтаж и дългосрочна експлоатационна годност.


ПВЦ дограма с качество клас А

VEKA е единственият производител на профили в Германия, който произвежда само качество клас А. Благодарение на по-голямата си дебелина на стените, профилите са по-стабилни и механично по-здрави от масово предлаганите на пазара профили от клас В. Това е доказано в обширни проучвания и тестове, проведени от VEKA върху пластмасови прозорци.

Например точката на счупване или якостта на натиск в ъгъла е с до 20% по-висока при клас А, отколкото при клас В. За да се изтръгнат винтовете от ПВЦ , за клас А е необходима до 20% по-голяма сила. От друга страна, деформацията и усукването при натоварване са с до 12 % по-ниски при профилите от клас А, отколкото при клас В.


По материали на VEKA AG.

Сити Комфорт е единствената фирма във Варна която предлага в момента ПВЦ дограма Века 70 и ПВЦ дограма Века 82 от клас А


Колко би струвала вашата дограма с профилите, които предлага фирма СИТИ КОМФОРТ | ВАРНА | може да изчислите с нашия
онлайн калкулатор.

 

 facebook share