-->

Фасадни обшивки от ЕТАЛБОНД и HPL за ефектна и различна визия.

 

Сити Комфорт | Варна | Ви предоставя професионални решения за обшивки и вентилируеми фасади с Еtalbond и HPL.
Доверете се на нашите експерти за изпълнение на вашия проект за фасадни обшивки и вентилируеми фасади.
Ние предлагаме високотехнологични решения, базирани на използването на надеждни материали като Еtalbond и HPL.

 

Алуминиеви композитни панели тип ЕТАЛБОНД

Еtalbond е изключително универсален материал, представляващ фасадни панели, които с лекота се адаптират както към прави, така и към нестандартни или извити външни повърхности на сгради. Той предлага безгранични възможности за архитектурни решения и дава възможност на дизайнерите да създават уникални и иновативни проекти. Независимо от формата или контура на сградата, Еtalbond гарантира естетика, здравина и издръжливост, което го прави предпочитан избор за съвременния архитектурен дизайн.
 
Еtalbond представлява първокласен композитен панел тип сандвич. Той се състои от нетоксична полиетиленова основа, която е твърдо свързана между алуминиево лице и допълнителни листове на гърба. Листовете на еталбонд се произвеждат в различни дебелини - 2, 3 и 5 милиметра, с алуминиеви плочи от 0,5 милиметра. Стандартните ширини на листовете са 1000, 1250 и 1500 мм, а дължината може да варира от 2000 до 7000 мм. Общата дебелина на еталбонда съответно е 3, 4 и 6 милиметра.
 
Съединяването на алуминиевите листове с Еtalbond в основата се постига чрез силно притискане на трите част (два алуминиеви листа и лепило заедно с полиетилена) между ролки,което води до създаването на здрав и изключително твърд плосък лист на композитния панел. Облицовката на алуминиев композитен панел е предварително  обработен преди да се нанесе финалният слой лак, наличен в разнообразие от цветове на Еtalbond.
Еtalbond е наличен в разнообразие от цветови комбинации и размери, предоставяйки голям избор за архитектурни проекти. Плоскостите на панелите са обработени и покрити с изключително устойчив слой, който осигурява максимална защита на цвета. Etalbond панелите се предлагат в различни нюанси, които отговарят на стандартите Ral, Pantone и NCS, осигурявайки широка гама от възможности за визуално съчетаване и хармония с околната среда.

Алуминиевите композитни фасадни панели се отличават с изключителна адаптивност и устойчивост на вибрации, което гарантира бърза поддръжка и дълъг живот на монтираните фасади. Те придават модерен вид на проекта, добавяйки също така елемент на съвременност и стил.
 

HPL (high preasure laminate)

Фасадните облицовки от HPL плоскости са иновативен продукт, с чието разнообразие от декори и формати, архитектите дават воля на въображението и таланта си.
 
HPL (High Pressure Laminate) представлява декоративен високо пресован ламинат. Той е съставен от повече от 60% хартия и 30-40% термореактивни смоли. Образува се като под високо температурно налягане се пресоват слоеве целулозен влакнест материал, импрегнирани със смоли, които последващо се втвърдяват, създавайки хомогенен лист. Този процес осигурява изключителна здравина и устойчивост на HPL листовете.
Плоскостите се произвеждат под формата на листове в различни размери, дебелини и повърхностни покрития със стандартни дебелини от 4 мм, 6 мм, 8 мм и 12 мм.

 
HPL плоскостите са с висока плътност и са съставени от ядро, изградено от целулозни нишки. Покрити са с акрилна PVDF смола, която осигурява надеждна и дълготрайна водоустойчива повърхност. Посочената формула на покритието гарантира и устойчивост на цветовете срещу вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Така HPL плоскостите запазват свежестта и яркостта на цветовете си в продължение на дълъг период от време.
HPL плоскостите за фасадни облицовки дават възможност за хармонично сливане с околната среда или създаване на изразителни акценти. Широкият избор от цветове, шарки и размери позволява на архитектите да изразят своето въображение и талант. Декоративният слой от хартия може да бъде едноцветен или с имитация на дърво, камък и други шарки, докато повърхността може да бъде матирана, полуматирана или гланцова. Високо пресованите ламинати са подходящи за вентилируеми фасадни облицовки, покривни софити, парапети на балкони и стълбища, оградни пана, окачени тавани и други приложения.
Те предлагат безгранични възможности за създаване на уникални и издръжливи архитектурни решения.
HPL окачените фасади са лесни за поддръжка, понеже този тип облицовки на практика не задържат вода или прах. Панелите от HPL са произведени в съответствие с изискванията и екологичните норми и отговарят на много национални и международни стандарти – EN438 и температура. Ефективността на топлоизолационния слой е гарантирана чрез минималния риск от намокряне и механично увреждане.


 

Свържете се с нас за безплатна консултация или за запитване за цена на телефон ☎️ 0899 864 686