-->

SCHUCO SYMBIOTIC - НОВАТА ХИБРИДНА ПРОЗОРЕЧНА СИСТЕМА

Schuco Symbiotic е нова хибридна прозоречна система, в която са съчетани добрите топлоизолационни характеристики на пластмасовата система и е със специална алуминиева капачка отвън и средно уплътнение. Системата е със строителна дълбочина от 74 мм и отвън изглежда като алуминиева прозоречна система, благодарение на изработката на каса и крило в една равнина, стъклодържател с ъгъл от 90 градуса и алуминиевата капачка. Могат да бъдат интегрирани стъклопакети до 58 мм, с уплътнение – заимствано от алуминиевите прозорци. С крилата на системата могат да се реализират тънки видими ширини на профила от 110 мм. Още едно предимство на прозоречната система Schuco Symbiotic е възможността за еднокрили и многокрили варианти на производство.
 
pvc-dograma-schuco-symbiotic-new

Продуктови предимства:

 • Конструкция с три уплътнение;
 • Строителна дълбочина на системата 74 мм;
 • Каса с лепене на фалца;
 • Възможност за реализиране на елементи от една или няколко части;
 • Стандартно задвижване ( 9 мм VarioTech );
 • Възможност за остъкление от 42 – 58 мм;
 • Като опция може да се използва вложка в стоманата на касата;
 • Uf -стойност при стандартен разрез: 1,1 W/(m2K) (с допълнителни размери);
 • Uf-стойност при стандартен разрез с допълнителна изолация в касата: 1,0 W/(m2K) (с допълнителни размери);

 

pvc-dograma-schuco-symbiotic-varna

Икономия на енергия

Всеки съвременен архитектурен проект поставя основите за разхода на енергия в бъдеще. Поради тази причина ефективната топлоизолация е основно изискване при проектиране на един проект. Системите на Schuco изпълняват нормативните предписания на ново строителство, саниране и ремонт. С последователната си и интензивна развойна дейност Schuco се стреми да реализира възможно най-добра икономия на енергия.  

 

Системите Schuco са проектирани за:

 • Висока използваемост

 • Удобство за потребителя

 • Енергийна ефективност

 • Опазване на климата

 

Системите на Schuco намаляват CO2 емисиите чрез енергийната си ефективност и по този начин пестят естествените ресурси. Освен това те са изцяло рециклируеми: прозорците биват преработени след тяхната употреба и извлечените суровини се използват отново в производството – без да се намалява качеството.

Шумоизолация

Постоянно нарастващият шум от трафика, който е около нас и повишените изисквания за комфорт са само част от причините, поради които шумоизолацията във високото строителство придобива все по-голямо значение. Факт е, че шумоизолацията е повече от всякога задължителна проектантска задача. Изискванията за прозорци и врати са определени ясно и обвързващо с нормите по DIN 4109 и VDI 2719.

Предимства на система Schuco Symbiotic включват:

1. По-голяма прозрачност: Без видими рамки и фалцове, безфалцовата дограма позволява максимално количество светлина да прониква в помещението.

2. Съвременен дизайн: система Schuco Symbiotic е идеална за съвременен и минималистичен дизайн, където чистите линии и гладката повърхност са от съществено значение.

3. По-голям комфорт: Освен че е естетична, система Schuco Symbiotic е и енергийно ефективна, което помага за поддържането на комфорт във вътрешното пространство и намаляването на разходите за отопление и охлаждане.

4. Schuco Symbiotic позволява на животната природа и околната среда да бъдат визуално интегрирани във вътрешното пространство.

5. Възможности за персонализация: Можете да избирате различни видове стъкло, цветове и размери, за да съответстват на конкретните си нужди и предпочитания.

Цветови и дървесни декори:     

Цветът е най-важният оптичен фактор за човека и безспорно значим елемент в архитектурата. Затова Schuco разработи най-големия цветови асортимент за пластмасови профилни системи. Спектърът обхваща от класическо бяло до силни цветови нюанси. Програмата се допълва от фино структурирани дървесни декори и цветовата гама, заимствана от автомобилостроенето, Automotive Finish.
 

Schuco AutomotiveFinish:

Технологията на Schuco AutomotiveFinish е иновативен процес за боядисване нa PVC-U профили, който е резултат от години съвместна работа между Schuco и водещ производител на автомобилни бои. Schuco AutomotiveFinish представя нови, първокласни дизайнерски възможности, отговарящи и на най-високите архитектурни изисквания. Висококачественото повърхностно покритие  има отлична устойчивост на атмосферни влияния, а възможността вратите, прозорците и аксесоарите да бъдат направени в еднакъв тон, допринася за изграждането на цялостна хармонична визия на сградата.

  

По материали на Алу Кьониг Щал.

Цената на вашата дограма с профилите, които предлага фирма СИТИ КОМФОРТ | ВАРНА | може да изчислите с нашия онлайн калкулатор.

 

 facebook share