-->

СПИРАМЕ ПРЕДЛАГАНЕТО НА ПВЦ ДОГРАМА КЬОМЕРЛИНГ И КБЕ ЗА ВАРНА

Уважаеми клиенти,

Сити Комфорт | Варна | спира предлагането на ПВЦ дограма от марките Кьомерлинг и КБЕ.


Нашето разбиране за качествени ПВЦ профили за дограма е, че те трябва да са клас А с дебелина на външните стени 3 мм, без рециклиран материал. Трябва да са доказани във времето, и да са от производители които не загърбват качеството в името на ниската себестойност. Сбестойност прикрита зад лозунги за екологичност, устойчивост (каквото и да значи това) и иновации.


През последните няколко години, концерна PROFINE GmbH, който придоби фирмите Koemmerling, KBE и Trocal, спря производството на всички стари профилни системи от клас А с дебелина на стените 3 мм, донесли в миналото славата на въпросните марки. Заменени са с нови унифицирани системи които са с по-тънки стени и с много рециклиран материал в състава си. Системи които по наше мнение, отстъпват като здравина и устойчивост на предлаганите до този момент.

 

ПВЦ дограма Кьомерлинг 88+

 

пвц дограма кьомерлинг варна

ПВЦ дограма Koemmerling 70 EFC

 

дограма кьомерлинг варна

 

Съгласно нашите наблюдения от практиката, високия процент рециклиран материал в състава на профилите на Кьомерлинг и КБЕ поражда големи вътрешни напрежения в тях при температурните разлики характерни за България. По-тънките стени значително намаляват здравината на профилите и на заварките в ъглите. Намаляват също и здравината на рамките като цяло и товароносимостта на големи стъклопакети с три стъкла. Всичко това води до изкривяване или деформация на прозоречния профил във времето и невъзможност се гарантира сигурен монтаж и дългосрочна експлоатационна годност.

 

Към днешна дата марките Кoemmerling, KBE и Trokal са напълно унифицирани и съществуват само формално. Няма никакво значение каква марка дограма ще си поръчате и колко ще платите за нея. В крайна сметка ще получите дограма с новите профили на Профайн.

 

Всичко това, както и нашата политика да сме отговорни пред клиентите си и да им предлагаме само качествени стоки, отговарящи на техните очаквания, са причината да спрем предлагането на ПВЦ дограмата с профилните системи на Koemmerling и KBE, или за да сме по-точни, на PROFINE.

 

В момента Сити Комфорт | Варна | предлага дограма от профилните системи на немските фирми VEKA Softline 70, VEKA Softline 82SCHUCO - LIVING 82, като по този начин сме покрили цялата гама, от най-ниския до най-високия клас. Новите профилни системи в нашето портфолио, са от най-високо качество, със стени с дебелина 3 мм, без рециклиран материал и с едни от най-високите коефициенти на топлоизолация в класовете си.


facebook share