-->

СМЯНА НА ДОГРАМА ПРЕЗ ЗИМАТА

Монтаж на дограма през зимата?

 

Зимния монтаж на дограмата не е толкова притеснителен, колкото изглежда на пръв поглед. Това е доста дискутиран въпрос, при който повечето от хората биха дали отрицателен отговор, тъй като всеобщото мнение е, че зимата е неподходящ сезон за ремонти. Това се дължи основно да две причини:

1. Опасенията са, че при извършване на смяната на старата с нова дограма се излaга жилището дълго време на студ.

2. Смята се, че качественото и поставяне през този сезон е невъзможно.

Да зимата си има своите особености, трябва да се съобразим с редица фактори преди да предприемем монтирането на дограмата:

 
  • Първо, за зимата се използва специална зимна полиуретанова монтажна пяна
  • Второ, когато сменяме дограмата, помещението остава отворено за около 40 минути до 1.3 часа максимум.

При това време помещението не изстива повече, отколкото при проветрение на стаята и с новата дограма се затопля по-бързо.

Гарантирането на отлични резултати, без значение по кое време в годината, е правилно изпълнения монтаж. Опасенията, че монтаж на дограма през зимата е невъзможен са заблуда, дори има своите предимства. През зимата всички слабости и недостатъци като лош шев, конденз, лошо уплътнение, не достатъчно поставена пяна и т.н. си проличават веднага. И друг плюс е времето за изработка и монтаж, срока би могъл да е по-малък в сравнение с летните месеци, където натовареността е по-голяма.

 

За това не се колебайте да сменяте своята дограма през зимния период. Причината, която може да Ви разколебае е студа, въпреки това климата у нас е по-благоприятен и през по-голямата част на зимния сезон температурите не падат под нула градуса през деня!

 
 

Изчислете колко би струвала вашата дограма с нашия онлайн калкулатор.
 

 

 facebook share